28.04.2009.

HOTELSKI SMJEŠTAJ
-KORALI
Nadaleko poznati hotel ‘KORALI’ sa svojim dijelom plaže, restoranom, položajem i ostalim uslugama jedva opsluži par hiljada turista. Nekada se toliki broj smatrao lošom sezonom.
Udaljen svega tridesetak metara od mora, kompleks od četriri zasebna dijela, veliki park, igralište i zaseban dio plaže čine ovaj hotel vrlo atraktivnim. No, kao što znamo, ‘da bi hotel bio atraktivan za turiste, potrebne su odredjene atrakcije’, koje ovaj hotel, na žalost, nema. ‘Korali’ spadaju u grupu hotela sa tri zvjezdice. 1 000 ležajeva rasporedjenih u 442 sobe, opremljene standardnim mobilijarom , krevet, mini bar i kupatilo, i 40 apar-tmana, koji su renovirani, sa klima uredjajem i televizorom svrstavaju ovaj hotel u ‘cheap accomodation’ klasu.
Hotel je prije tri godine kupio Atlas fond, u sklopu HTP Korali, zajedno sa hotelom ‘Topolica’ (sada ‘Princes’) i hotelima ‘Sozina’ i ‘Južno more’ u Sutomoru. Na renoviranje čeka dvije godine…Na izvanrednoj lokaciji, planirana je rekonstrukcija postojećih i gradnja novih smještajnih kapaciteta, koji bi trebalo da hotelu vrati onaj stari sjaj.

Dominantan položaj ovog hotela daje mi za pravo da kažem da igra glavnu ulogu u hotelskom smještaju Sutomora. Medjutim dugogodišnjim neulaganjem i nemarnošću odgovornih, hotel sada nije ni blijeda sjenka onoga što je nekada bio.

Naime, prije petnaestak godina hotel je opsluživao goste iz Njemačke, Rusije, Austrije, Češke…Velika terasa iznad restorana na A sektoru bila je mjesto gdje su stotine gostiju mogli sjesti, igrati ili jednostavno uživati u pogledu. Velika sala restorana bila je gotovo u svim prilikama mjesto za odrzavanje poslovnih ručkova, banketa, svadba i ostalih svečanosti, tokom i prije sezone. Plažni bar ‘Tri duda’ , najomiljenije mjesto Podgoričana, u kojem su i bili najčešće vidjeni gosti, teren za tenis, veliki park i restoran ‘Južno more’ samo su neki od mogućih načina ‘gdje provesti slobodno vrijeme’. A uveče diskoteka . . .

Ipak, svake godine sve je više potencijalnih gostiju, više turista dolazi u ‘Korale’, usluga je bolja a samim time je i zadovoljstvo veće. Nadamo se da će u skorije vrijeme hotel i zaista izgledati kao na slici…


-INEX ’Zlatna Obala’

Hotel se nalazi na samom ulazu u Sutomore, ako turi-sta dolazi iz Bara, odnosno na kraju ako se posmatra iz cen-tra. Veliki broj malih kućica-bungalova, parking, zasebna plaža, restoran, zatvoreni bazen, kuglana i priroda čine ovaj hotel krasnim.
INEX danas radi bolje nego ikada. Dobar dio bungalova je renoviran i u dobrom stanju. Zgrada hotela, restoran i plaža mogu se svesti pod prihvatljivim. Hotel je više od četri mjeseca posjećen, gosti su u glavnom iz Češke Republike i Rusije.
Nalazi se u uvali pored rta Ratac. Svoja pješčana plaža , na kojoj sem mještana i gostiju hotela ne može niko prići predstavlja jedinstvenu ponudu u Sutomoru. Gostima hotela je na raspolaganju plažni mobilijar i dovoljno mjesta za sunčanje. Cijelom površinom hotelski plac je prekrivem šumom u kojima su postavljeni bungalovi.

Hotel raspolaže smještajem od jedne do tri zvjezdice. 820 kreveta u 360 bunga-lova i 12 apartmana su pravljeni čisto za izdavanje. Dakle, dvije sobe, kupatilo, mini bar, klima uredjaj, telefon i televizor. Hotel raspolaze zatvorenim bazenom, kuglanom, bilijar i kongres salom, igralištem, terasom, garažom i svojom plažom. Medjutim, uda-ljenost od grada, bez buke, i predivan pogled predstavljaju glavne prednosti ovog turi-stičkog kompleksa.
Ali, i ovaj hotel, ili ’turističko seoce’, je spreman za renoviranje. Dugogodišnja nebriga i njega ’kr-asi’ ... naime, iako hotel ima napravljenu sopstvenu kanalizaciju, ista treba biti premještena ili odaljena od obale. Kao i cijelo Sutomore, voda i struja nije riješena na duži period, a bazen nije u funkciji već par godina.
A gdje su tu današnji prohtjevi spa i velnes centar, teretana, kongres sale..

Naspram hotela ’Korali’, koji su relativno skoro privatizovani, ’INEX’ i dalje čeka novog vlasnika. Interesenata ima, i u skorijoj budućnosti, realno je za očekivati da će i INEX dobiti novog vlasnika.

INEX će, sa svim gore navedenim, biti i vjerovatno ostati jedinstven po svojoj ponudi u Sutomoru, i svi su izgledi da njegovi najbolji dani tek dolaze.

-SOZINA

Hotel ’Sozina’ pripada preduzeću HTP ’Korali’. Spada u grupu hotela sa dvije zvjezdice.
70 kreveta smještenih u 32 sobe, opremljenih telefonom, televizorom, klima uredjajem i mini barom, čine ovaj hotel. U sklopu hotela nalaze se terasa, restoran, sala za konferencije, kao i parking, frizerski salon i svoj dio plaže. Hotel je udaljen svega 10m od obale, lociran na Sutomorskom šetalištu. Zbog renoviranja hotel nije radio 2008. God.


-’NIKŠIĆ’

’Nikšić’ je hotel HTP ’Onogošt’-a iz Nikšića. Impozantna zgrada, koja se nalazi ispod autobuske i željezničke stanice u Suto-moru. Gradjen za turističke potrebe davne 1970.godine, danas ne pruža uslove kakve savremeni turista očekuje.
Hotel je sa dvije zvjezdice. 274 kreveta u 96 soba i 8 apartmana. Sobe su opremljene televizorom, telefonom, klima uredjajem i mini barom. Veliki parking, svoj dio plaže, blizina centra i autobuske i željezničke stanice su prednosti ovog hotela. Renoviran je u januaru 2008.g ali čeka detaljniju rekonstrukciju.

-SRBOBRAN

Sve što nudi ovaj hotel je davno prevazidjeno. Osim kreveta, kupatila i terase isti ne raspolaže nisačim drugo. Blizina plaže, oko 10m, na Sutomorskoj promenadi predstavlja njegovu osnovnu karakteristiku. U 36 soba i 100 kreveta danas dolaze eskurzije ili organizovane grupe djece iz Srbije.
Hotel ima jednu zvjezdicu.
2 коментара:

  1. hahahah princes u sutomore? :))) i luka bar je u sutomore :))) najjakiji hotel je srbobran,znaci zakon :))))

    ОдговориИзбриши
  2. Hotel Korali mi se sviđa, iako nema sadržaja, ali nije toliko ni bitno, plaža je odlična

    ОдговориИзбриши